Ördek eti faydaları

Ördek eti tüketimi :

Ördek eti faydalarına rağmen ülkemizde halkımız tarafından pek tercih edilmiyor. Ördeklerin besin 
değerlerinin yanı sıra yetiştiriciler için ise gerek ekonomik, gerek kolaylık açısından yararlı olmaktadır.
Günümüzde çoklu ülkelerde ördek eti halk tarafından değerli bir besin kaynağı olarak kabul edilmiştir 
ve son derece yüksek oranda tüketilmektedir. Böylece ördek yetiştiriciliği bu ülkelerde göz alıcı oranda 
gelişmiş hale gelmiştir. ABD eyaletleri pekin ördeği üretimi konusunda ilk sırada yer almaktadır ve diğer 
ülkelere ihracatı ise ekonomik açıdan ek kar sağlamaktadır.
Ördek yetiştiriciliği sektöründe pekin ırkının tercih sebebi, bu ördeklerin yüksek verimliliği ve hastalığa 
karşı dayanıklı olmasıdır.
Tavukların telef olmasına sebep olan hastalıklar ördeklerde çok az görünür. Pekin ördekleri ülkemize 
ilk kez 1984 yılında çin cumhuriyetinden getirilmiştir ve üremesi yapılarak sayıları artmıştır. Ördeklerin 
eti ve yumurtasından başka, tüyleri ve gübresi de kullanılmaktadır.
En önemli konu ördek  etinin insan için faydası ile ilgilidir, ördek etinde bulunan birçok besin değerleri 
insanları bazı hastalıklardan uzak tutacaktır.
Bu yazımızda ördek etinin faydaları hakkında sizinle bilgiler paylaştık ve daha detaylı bilgiler edinmeniz 
için yazının devamını okumaya davet ederiz.
 

Ördek etinin besin değeri tablosu

kalori
326 kilo kalori
protein
16 Gr
yağ
28.6 Gr
karbohidrat
0
kalsiyum
15 mgr
fosfor
188 mgr
demir
2 mgr
A vitamini
900 uluslararası birim
B-1 vitamini
0.1 mgr

Ördek etinin faydaları 


  • Vücutta doğal kilo artması : ördek etinde bulunan protein ve doğal yağ vücutta kasların 
    gelişmesine ve doğal ağırlığın artmasına sebep olmaktadır , lakin ördek eti ise diğer besin 
    kaynakları gibi düzenli ve kontrollü şekilde tüketilmelidir.
  • Sinir sisteminin güçlenmesi : ördek eti sinir sisteminin güçlenmesine sebep olur ve et 
    içeriğinde bulunan B vitamini sayesinde gerçekleşir. Böylece stres ve depresyon olasılığını düşürür.
  • Sindirim sisteminin düzgün çalışması  : ördek etinde bol miktarda B-3 vitamini bulunmaktadır ve
    sindirim sisteminin doğru çalışmasını sağlar, ayrıca şeker hastalığını engeller.
  • Deri sağlığı : et içeriğinde bulunan yağ derinin sağlam olmasını sağlar ve hava değişimleri 
    karşısında dayanıklılığı sağlar.
  • Vücut sıcaklığının korunması : ördek etinde bulunan doğal yağ, vücudun sıcak kalmasını  ve 
    soğuk yerlerde vücut ısısını koruyacaktır.
  • Bağışıklık sistemi : ördek eti içeriğinde bulunan çinko bağışıklık sisteminin güçlendirmesi için 
    faydalı olmaktadır ve doğal olarak bu sistemin güçlenmesini sağlar.
  • Boğaz ağrılarının giderilmesi : etin içeriğinde bulunan maddeler boğaz ve solunum 
    hastalıklarının giderilmesine sebep olmaktadır.
  • Tansiyonun sabit tutulması : sodyum vücutta kan basıncının sabit tutulmasına neden olur ve 
    ördek etinde bu maddenin bulunması tansiyonun sabit olmasına neden olur.
  • Kansızlık hastalığı için faydası : ördek etinde mevcut bulunan demir anemi hastalığının 
    iyileşmesini sağlar, lakin düzenli bir şekilde tüketilmesi lazım.
  • Kasları geliştirmeye yardımcı olur: Ördek eti
    protein içeriği nedeniyle kas sağlığı için oldukça faydalıdır. Bu et, hasarlı dokuları onarmak için yararlı olan temel amino asitlerin çoğuna sahiptir. Örneğin, bu amino asitlerden biri, kas kütlesi oluşturmada önemli bir rol oynayan lösindir. Bu amino asit, yağsız dokularda hipertrofiye neden olur ve o kas dokusunun hacmini arttırır. Ördek eti yemek, sporcular ve vücut geliştiriciler için faydalı olacak ve kas geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

Ördek eti Tadı: 

Ördek eti kötü kokar ve bu yüzden insanlar tadından hoşlanmazlar. Ayrıca pişirme yöntemi tavuk etinden biraz farklıdır. Ördek etinin güzel bir tada sahip olması ve küf kokusunun gitmesi için eti 3 kez suda haşlayıp her seferinde taze su ilave etmek daha iyidir. Ardından farklı baharatlar ve sebzelerle ördek etine lezzet katabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki bazı ördek ırklarının eti diğer ırklara göre daha lezzetli ve kalitelidir.

Ördek eti zararları

Zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olan ördek eti, çok hassas bir ilaç görevi görür, çünkü bir tablet kadar bir ilacın tüketilmesi sağlığınızı garanti eder ve aynı ilacın çok fazla tüketilmesi her türlü karaciğer, böbrek ve böbrek rahatsızlıklarına neden olur. Sindirim sorunlarına neden olur, ördek eti izin verilen miktarda tüketilirse sağlığınızı da garanti eder ve aşırı tüketimi vücudunuzda birçok soruna neden olur. Ayrıca bu kuşun etinde yüksek kolesterol bulunması nedeniyle fazla tüketilmesi kandaki kolesterol seviyesini yükseltir ve kan yağını yükseltir.

Günümüzde obezite hepimizi rahatsız etti ve bunun sonucu olarak birçok gıda ve gıdanın tüketilmesi, yüksek yağ içeriği nedeniyle ördek etinin aşırı tüketimi, birçok hastalığın kaynağı olan lokal obezite gibi komplikasyonlara yol açmaktadır. hastalıklardan biridir. Sonuç: Herhangi bir gıda maddesinin tüketilmesi caiz ve bir dereceye kadar faydalıdır, izin verilen miktarı aşarsa vücudunuzda ciddi kalp, karaciğer, böbrek, sindirim vb. sorunlara neden olur.

Son söz :


Ördekler hastalığa karşı dayanıklı oldukları için diğer et ürünlerinden daha doğal ete sahipler ve sağlıklı 
bir besin kaynağı ve aynı anda sizi hastalıklardan koruyacak bir besin kaynağı olmaktadır. Besin 
sepetimizde bulunması sağlıklı yaşamanızı sağlayacaktır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ördek cinsleri ve çeşitli türleri

Pekin ördeği özellikleri ve yetiştiriciliği

Muskovi ördeğinin özellikleri