Muskovi ördeğinin özellikleri

 Muskovi ördeğinin özellikleri 

Muskovi ördeği veya Rus ördeği olarak da bilinen İsrail ördeği, daha sonra tüccarlar tüccarlar tarafından çeşitli ülkelere tanıtılan Güney Amerika ve Brezilya ve Meksika'ya aittir. Bu ördek diğer ırklardan daha büyüktür ve hastalıklara karşı direnci yüksektir. Bu ördek, diğer ördeklere göre çok lezzetli bir ete sahip, az yağlı olduğu için pek çok hayran kazandı. Aşağıda, bu kuşun özelliklerini, beslenmesini, üremesini ve yumurtadan çıkmasını size tanıtacağız. 



İsminin aksine, bu ördeğin Moskova, İsrail veya Rusya ile hiçbir bağı yoktur ve kökenleri Brezilya ve Meksika gibi Güney ve Orta Amerika ülkelerine kadar uzanmaktadır. Bu kuşlar ılıman ve ılıman iklimlerde yaşarlar ve su ve yiyecek kaynaklarına kolay erişime sahiptir. Buna göre Ülkenin ılıman ve sıcak bölgelerinde yetiştirilebilirler. 
 

Fizikse özellikleri 

Bu ördekler çeşitli renklerde gözlenmiştir, bazılarının vücudunda sadece beyaz, bazılarının da vücutlarında kahverengi, mavi, gri, siyah gibi çeşitli renkler vardır ve bunlara dikkat ederseniz Vücut renkleri ırklarıyla değil, yalnızca uçlarındaki kırmızı uzantıya dikkat edilerek tanımlanabilir ve ayrıca yüzlerinde ve yanaklarında kolayca tanınan kırmızı bir deriye sahiptir.

Bu ördek, diğer ördekler gibi yüzmek için yaratılmış yapışkan parmaklara sahiptir, ancak kuşun derisindeki yağ bezlerinin daha az salgılanması nedeniyle, kuş yüzerken ıslak ve soğuk hissedecektir, bu nedenle bir eğilim vardır. Sıradan ördeklere göre yağsız ve lezzetli etin az yağlı salgılanması nedeniyle yüzmezler ve yıkanmazlar ve dünyada pek çok hayranı vardır, ancak yahud bu kuşun etinin bilinmeyen nedenlerle yasak olduğunu bilmek ilginçtir. 

Ördekler vahşi doğalarına rağmen oldukça sevimli, sessiz ve naziktirler ve evde ve üreme salonunda üreme için çok uygun görünürler; Ayrıca, bu kuşlar civcivleri için iyi annelerdir ve yumurtladıktan sonra, civciv almak için onların üzerinde uyuyacaksınız. Üzerlerine 10 ila 12 yumurta koyduktan sonra uyurlar, ancak yapay durumda yumurtalarını kuluçka yapmak için kuluçka makinesi kullanmak isterseniz yumurtaları koyduktan hemen sonra ortamdan alıp serin bir yere koymalısınız. Verin.

İsrail ördeği dişiden daha ağırdır ve civcivlerin yumurtadan çıktığı zamana yakından bakarsanız, erkeklerin dişilerden daha erken yumurtadan çıktıklarını fark edeceksiniz. Erkek bacakları kadın bacaklarına göre daha güçlü ve daha kalındır.Ayrıca erkeğin erkek uzantısı dişiye göre daha büyüktür. Erkekler 7 ila 8 kg, dişiler 4 ila 5 kg ağırlığında olacaktır. Yılda üç kez çiftleşip yumurtlarlar ve yetiştiriciye yeterince dikkat edilirse ve ideal yaşam ve beslenme koşulları sağlanırsa onlardan yılda yaklaşık 50 ila 70 yumurta toplanabilir. 

İsrail veya muskovi ördek eti diğer ördek ırklarına göre çok daha az yağlıdır ve bu nedenle özel bir gevreklik, enfes lezzete sahiptir. Bu türün derisi ve tüyleri de diğer ördek türlerine göre daha az yağ ve su geçirmezlik özelliğine sahip olduğundan, Muskovi ördeğinin yüzmeye daha az meyilli olduğu görülür.

Muskovi ördekleri iyi uçabilir, bu nedenle bu kuşları açık ortamlarda ve meralarda yetiştiriyorsanız, tüylerini kırpmanız gerekir, böylece göç mevsiminde veya kaçışlarını önlemek için kapalı ve çitle çevrili ortamlarda uçmaları ve göç etmeleri engellenir.

Muskovi ördeği cinsiyeti 

Ağırlık ve bedene göre cinsiyet tayini: Genel olarak, erkek İsrail ördekleri dişilerden daha büyük ve ağırdır. Erkek İsrail ördekleri büyüme sırasında 8 kg'a kadar, dişiler ise 5 kg'a kadar ağırlıktadır. Aynı durum civcivler için de geçerlidir. Erkekler dişilerden daha erken yumurtadan çıkar ve doğumda daha büyüktür. Erkek İsrail ördeği bacakları da dişilerden daha güçlü ve kalındır.

Muskovi ördeği Yemi 

Muskovi ördeği vahşi doğada bitkiler, küçük sürüngenler, tahıllar, amfibiler, küçük balıklar, kabuklular ve böceklerle beslenir. Ancak insan gıdası, kepek, buğday ve otlayan otların kalıntılarıyla yurt içinde iyi büyüyecek. 

Muskovi ördeği Yumurtlaması 

Muskovi ördeği 7 aylıkken olgunlaşır ve çüreyebilir ve yumurta bırakabilir. Bu kuşlar, ilkbaharın başından yaz sonlarına kadar olan sıcak mevsimlerde doğal olarak çiftleşir ve ürerler ve bu süre zarfında 3 ila 4 dönem yumurtlayabilirler. Soğuk mevsimlerde, uygun bir diyet ve yeterli ısı sağlanırsa bu kuşlar çoğalabilecek ve yumurta bırakabileceklerdir. Ancak bu mevsimde dinlenmek ve yumurta bırakmamak daha iyidir.

Bu süre zarfında ördekler fiziksel güçlerini geri kazanabilirler, bu da bir sonraki yumurtlama döneminde üretilen yumurtaların kalitesi ve sayısı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacaktır. Ördeklerin yumurtlaması genellikle cins ve genetik, diyet, hava koşulları ve.. İsrail ördekleri çok iyi yumurtlayan kuşlar değildir, ancak civcivlerini yetiştirmeye ve beslemeye büyük ilgi gösterirler. İsrail dişi ördeği, yumurtlama mevsimi boyunca 50 ila 70 yumurta bırakır. Bu kuşlar genellikle güneş doğmadan önce yumurtalarını bırakırlar, bu nedenle yumurta toplamak için en iyi zaman sabahın erken saatleridir.

Muskovi ördeği Kuluçkası 

İsrail veya Muskovi ördeği yılda en fazla üç kez yumurtadan çıkar ve her seferinde 8 ila 12 yumurta bırakır. Kuzey ilçelerde kuşun altına yumurta eklenerek bu sayının 20'ye çıkarıldığını unutmayın. Bu ördeğin kuluçka süresi 34 ila 35 gündür ve yumurtaların sıcaklığı 37.7 santigrat derece olmalıdır. Kuluçka döneminde yumurtalar için optimum nem oranı %65'tir. Dişi ördek bu konuda çok iyidir ve yumurtalarının %90'ını civciv haline getirebilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ördek cinsleri ve çeşitli türleri

Pekin ördeği özellikleri ve yetiştiriciliği