Evde ördek civcivi bakımı

 Evde ördek civcivi bakımı 

Ördek civcivlerine bakacağınız ortam 

Uygun bir kutu bulun ve onu civcivler için uyun yapın kutunun yüksekliğinin yüksek olması gerektiğini unutmayın çünkü ördek yavruları çok oyuncu ve yaramazdır ve kutudan çıkıp peşinizden düşmeye başlarken siz dikkatli olmazken altına düşebilirler.

Ördek yavruları yumuşak yerleri sever, ayaklarının altına kürk sürmeye çalışın. Ve biraz kürk yapın (bu kürkü, civciv dinlenmek için altında saklanacak ve annesinin kanatları altında dinlendiğini hissedecek şekilde yapın.)

Birinci ve ikinci haftalarda ya da 5 dakikadan daha kısa bir süre için bırakırsanız, ördek yavrularını hemen bir havluyla kurulayın, çünkü vücutları zayıftır ve üşütebilir.

Ördek yavrusunun su kabı her zaman dolu olmalıdır.




Ördek yavruları küçük oldukları sürece, kediler tarafından kolayca avlandıkları için terasta veya bahçece gezerken onları yalnız bırakmayın.

Birkaç hafta sonra, ördek yavruları için bir yüzme kabı hazırlayın ve bu kabın banyodan (yüzdükten) sonra sudan kolayca çıkabilecekleri şekilde olması gerektiğini unutmayın, çünkü uzun süre içinde ördeklerin tüylerinin yağları ve bacaklarını kaybederler, yorulurlar ve boğulma ihtimalleri yüksektir.

Ördek yavruları suda yemek yemenin keyfini çıkarır, onları besleyebilir ve beslemenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Ördek yavruları sulu yiyecekleri sever.

Ördek yavruları 1 veya 2 ay sonra iyice büyümüştür.Onlara düzenli olarak yüzebilecekleri bir yer sağlamaya çalışın.

Ördek yavrularına bakmak, ördek yavrusu yetiştirmenin doğru yoludur.

Ördek yavruları için uygun yuva

Civcivleri tutmak için uygun ölçülerde tahta kutu veya karton kutu kullanabilirsiniz. Her ördek yavrusu 35 x 35 santimetrelik bir alana ihtiyaç duyar. Açıkçası, yuva ne kadar büyük olursa, civcivler o kadar rahat olacak ve zıplayıp oynamak için o kadar fazla alana sahip olacaklar. Karton veya kutu, oyuncu ördek yavrularının duvarlarından atlamaması için yeterince yüksek olmalıdır. Kartonun altını kaplamak için civcivleri sıcak tutmanın yanı sıra yuvadaki atıkları ve nemi emmek için bir parça kürk, yumuşak saman veya talaş kullanabilirsiniz. Ördek yavrusu muhafazası iyi yalıtılmalı ve civcivlere sıcak bir ortam sağlamak için çok fazla delik ve açıklığa sahip olmamalıdır.

Ördek Civcivlerine ne yemek verelim? 

Ördekler genellikle yemeklerini suda yemeyi severler, yani bir kase mısır unu gibi toz gıdaları veya yanlarına yenen biraz salatalık veya havuçları bir kase suya koyarsanız, mamayı bir kase suya koyarsanız, mamayı onların yanından alırım. ördekler suyu sever ve susuz yaşayamazlar çünkü gagaları ve suya dökün ve karıştırın ve sonra yiyorlar davlumbaz yemeklerinden arta kalanları suya atıp onlara verebilirsiniz çünkü ördekler susuz yaşayamazlar.

Yetişkin ördekler ne zaman acıkırlarsa yer ve günün geri kalanında suda oynayıp oynarlar.Islatın ve size ifade edin! Lütfen onlara bağırmayın, bu onları besledikleri için onlara bir nevi teşekkürdür.




Ördekler özel ekşi ve tatlı tatları çok severler, kırmızı üzüm, portakal, salatalık gibi meyveleri veya domates gibi sebzeleri çok severler ve çok çeşitlidirler ve bir şeyi sevmiyorlarsa yemezler.Balığı da çok severler. çok, ama muz sevmiyorum! Ama onlara günlük besleyici bir diyet vermek istiyorsanız şunları yapabilirsiniz: Rendelenmiş havuç + mısır, kabak veya salatalığı suyla karıştırıp verin ve tabii ki onlara biraz vitamin verin.Onlara bir şey öğretmek istiyorsanız, bir şeyler yapabilirsiniz. Onları çok sevdikleri meyvelerle ödüllendirin.
Ördek Yemi için detaylı bilgi almak istiyorsanız konulu yazımızı okuyabilirsiniz. 

Başlıca katı gıdalar:

Ördek yemeğinin temeli, çiğ, kavrulmuş ve pişirilmiş tahıllar (buğday, arpa, arpa ve mısır) olabilir, ancak onların filizleri en iyi yemlerdir. 

Ayrıca farklı meyve ve sebzeler kullanılmalı ve hayvansal proteinler hayvan diyetine daha az oranda dahil edilebilir.

Ördek yemi atıştırmalıklar:

  • domates 
  • Ev yapımı Peynir
  • Dilimlenmiş havuç gibi taze meyveler
  • Dilimlenmiş yumurta
  • Bahçe salyangozları

Ördeklere verilmemesi gereken yiyecekler:

  • Meyve çekirdekleri ve bitki tohumları
  • Yağlı veya tuzlu yiyecekler
  • Çikolata

Ördek yavrularının hastalanmasını önlemek için ne yapabiliriz?

Ördek yavruları hastalığa tavuk civcivlerine göre daha dirençlidir, ancak yine de çok küçük ve hassas oldukları için onları korumak için gerekli ilke ve ipuçlarını izlemelisiniz. Bu konu iki haftalıktan küçük civcivlerde daha önemlidir. Bu yaştaki ördek yavruları, yıkandıklarında veya rüzgara maruz kaldıklarında üşürler. Ördek yavrusunun ısısı, yukarıdaki bölümlerde anlattıklarımıza göre uygun olmalıdır.



Ayrıca kuşun rahatını ve sağlığını sağlamak için yuvası için sıcak, yumuşak ve temiz bir saman, talaş veya kürk yatağı düşünülmelidir. Kirli ve ıslak yataklar hastalığa ve kuş gribine neden olabilir. Bu yüzden her zaman yatağı temizlemeye ve kuru tutmaya çalışın. Newcastle hastalığını önlemek için civcivler aşılanmalıdır. Ayrıca civcivleri yetersiz beslenmesini veya susuz kalmasını önlemek için kuşa yeterli su ve çeşitli besleyici gıdalar sağlanmalıdır.

civcivlerin görünümünü zaman zaman kontrol edin. Bunu yapmak için, bir elinizle civcivin boynunu nazikçe tutun ve diğer elinizle gövdesini tutun. Civciv kanatları hassas ve kırılgandır, bu yüzden onlara zarar vermemeye dikkat edin.

Göz ve burun çevresinde iltihaplanma ve akıntı, vücudun herhangi bir yerinde yaralar, şişlikler veya kabarcıklar kuş hastalığına işaret edebilir. Ördek yavrusunun diğer semptomları arasında uyuşukluk, uyuşukluk, uyuşukluk, şişkinlik ve uyuşukluk bulunur.

Ayrıca civcivin kalçasına da dikkat edin, çünkü bunlar dışkıyla temas halinde enfekte olabilir veya yaralanabilir.

Civcivleri yürürken izleyin ve ayakta dururken veya yürürken topallamadıklarından veya dengeyi sağlamakta zorlanmadıklarından emin olun.

Ördek yavrusunun nefes alma sesine dikkat etmek, kuşun sağlıklı mı yoksa hasta mı olduğunu teşhis etmeye yardımcı olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ördek cinsleri ve çeşitli türleri

Pekin ördeği özellikleri ve yetiştiriciliği

Muskovi ördeğinin özellikleri