Ördek eti faydaları ve özellikleri

Ördek eti faydaları ve özellikleri 

Ördek eti birçok özelliğe sahiptir ve insanlar genellike onun göğüs ve but kısmını kızartarak yiyorlar. Ördek eti, tavuk veya diğer evcil kümes hayvanlarına kıyasla en sıcak ete sahiptir. Bu et daha az yağa sahiptir ve enerjisi tavuk etinden daha fazladır. Bu özellikleri ve faydaları aşağıda anlatacağız. 



Ördek eti,yüksek ve kaliteli protein kaynağı olduğu için büyüme ve sağlık için besleyici ve çok önemlidir. Ördek eti yağ ve kolesterol bakımından zengindir ve bu nedenle tüketimi yüksek kolesterolü olan kişiler için kontrol edilmelidir.



Ördek yağının çoğu deride ve göğüslerin altındadır, bu da ördeğin soğuğa karşı korunmasından kaynaklanır. Ördek göğsü ve but 100 gramda derisiz daha fazla protein ve 201 kalori ve deride 337 kalori bulunur. Genel olarak, ördek eti tavuktan daha fazla özelliğe sahiptir.

Ördek eti faydaları ve özellikleri 

Ördek eti, özellikle karaciğer ve kanatları, demir ve çinko içeriğinden dolayı kansızlığı hafifletmede çok etkilidir.

Bu et kolesterol için iyidir ve vücudun sağlığını garanti eden kolesterol ve kötü yağları ortadan kaldırır.

Bu etin antioksidanları vardır ve serbest radikalleri ortadan kaldırır ve onları önler. 

Ördek eti, sinir sistemini güçlendiren, metabolizmayı artıran ve iştahı artıran B6 ve B12 vitaminleri içerir.

Bu et çeşitli vitaminler ve proteinler içerir ve vücuda gün boyunca ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar, daha uzun süre daha tok hissetmenizi sağlar. 

Ördek kulaklarındaki B3 vitamini veya niasin, vücuttaki yağ metabolizmasını düzenlemede önemli bir rol oynar ve sindirim sistemini daha rahat ve kolay hale getirir.

Ördek etinin yüksek yağ içeriği nedeniyle, zayıf insanlar kolayca kullanabilir.

Ördek eti tüketimi böbrekleri güçlendirir ve böbrekler üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve bunu diyetinize dahil etmek daha iyidir.

Cinsel isteği arttırdığı için cinsel ilişkilerinde sorun yaşayan insanlar için düzenli olarak ördek eti yemek tavsiye edilir.

Ördek eti, vitamin ve besin çeşitliliği nedeniyle yaşlıların fiziksel ve zihinsel sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

Ördek eti, sodyum içeriği nedeniyle kas fonksiyonunun beslenmesine ve korunmasına yardımcı olur. Kas kramplarını önleyebilir ve tedavi edebilir.

Ördek etindeki mineraller boğaz ağrısını hafifletir, öksürükleri tedavi eder, sesi düzeltir ve göğüsü rahatlatır.

Ördek etinde B2 vitamini veya riboflavin saçı sağlıklı tutar ve saç dökülmesini ve saçın yağlanmasını önler.

Ördek eti, vücuttaki ve dişlerdeki kemikleri sıkılaştıran fosfor içerir.

Ördek etinin 20 faydalı özelliği 

1. Fiziksel ve zihinsel sağlığı korumak

Ördek eti, bir kişinin fiziksel ve zihinsel sağlığını korumada rol oynayan bakır da dahil olmak üzere birçok besin içerir. Bakır ayrıca vücudun normal büyümesinde önemli bir rol oynar. Ayrıca kötü kolesterolü düşürmeye ve iyi kolesterolü yükseltmeye yardımcı olur.

2. Normal kilo alımı

Ördek etindeki yağ asitleri miktarı yüksek olduğundan normal, hızlı ve sağlıklı kilo alımında rol oynar. Ancak, ördek eti, çünkü onun uygun tüketim potansiyel müşteriler ideal ağırlığına aşırıya kaçmadan tüketilmelidir. Ördek eti, tavuğun iki katı yağ ve protein içeriğine sahiptir.

3. Sinir sistemini güçlendirmek

Ördek eti tüketimi, bir tür B kompleks vitamini olan pantatonik asit içerdiğinden sinir sisteminin işlevini iyileştirebilir. Pantatonik asit enerji açığa çıkarır ve sinir sistemini harekete geçirir. İyi ve güçlü bir sinir sistemi, stres ve depresyonu önler. Ek olarak kaygıyı azaltmaya yardımcı olur.

4. bağırsakları iyileştiri 

Ördek etinin diğer özellikleri arasında, ördek etinde sindirim sistemini yumuşatmaya ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olan niasin (B3 vitamini) bulunur. Niasin karbonhidrat, protein ve yağ emme yer almaktadır. Bu madde diyabetle mücadelede de faydalıdır. 100 gram ızgara ördek etinde 5,1 mg niasin (günlük ihtiyacın %25'i) vardır.

5. Kas fonksiyonunu stabilize edin

Ördek eti besler kasları yardımcı olur ve maksimum işlevini korumak sodyum içermektedir. Ayrıca kas krampları riskini azaltabilir veya azaltabilir. Sodyum vücutta ağrıya neden olan stresi azaltır.

6. Erkeklerin cinselliğini iyileştiri 

Ördek eti tüketimi, kan dolaşımını yağlayabilir ve erkeklerin yeteneği ile ilgili olan sinir sistemini güçlendirebilir. Bu ördek eti tiamin (B1 vitamini) varlığında kaynaklanmaktadır. Izgara ördek eti 100 gram tiamin, 0.3 mg (günlük gereksinimden% 17) ihtiva eder.

7. cilt bakımı

Yağ ihtiyacı ördek eti yiyerek karşılanabilir. Yağ, cildin nem tutmasını, tazeliğini ve sıkılığını etkiler. vücut yağ açısından yetersiz ise, cilt tazeliğini kaybeder. Aslında yağ, iklim değişikliğine karşı korunmanın göstergelerinden biridir.

8. Vücut ısısını stabilize eder

Ördek etindeki yağ asitleri miktarı yüksektir. Bu nedenle vücudu ısıtabilir ve soğuk algınlığını önleyebilir. Ayrıca bu yağ, vücudu şiddetli sıcaklık değişimlerine karşı koruyabilir.

9. Bağışıklık sistemini güçlendirmek

ördek eti de Çinko, bağışıklık sistemini (doğal olarak) artırılması için iyidir. İyi bir bağışıklık sistemi vücudu birçok hastalığa karşı korur. Ayrıca yaraların, özellikle dış yaraların iyileşme sürecini de hızlandırır.

10. Boğaz ağrısı

Ördek eti mineraller boğaz ağrısı (larenjit) rahatlatma için çok yararlıdır. Kişinin sesi normale döner, hırıltı hafifler ve boğaz ağrısı azalır.

11. Enzimlerin işlevine katkıda bulunur

Pantatonik asit, insan vücudundaki A enzimine yardımcı olarak hareket eder ve karbonhidratların, proteinlerin ve yağların metabolizmasında yer alır - enerjiyi serbest bırakmak için. Ördek eti düzenli tüketimi pantotenik asit için vücudun ihtiyacını karşılar.

Pantatonic asit vücutta enzimin işlevini kolaylaştırmak yer almaktadır. Eksikliği birçok sindirim bozukluğuna neden olur. Her 100 gram ördek eti, 1.5 mg pantotenik asit içerir (günlük ihtiyacın %15'i).

12. Midedeki gazı ortadan kaldırır

Ördek etinin diğer sağlık yararları nelerdir? Ördek etindeki B3 vitamini / niasin şişkinliği giderir ve şişkinliği gidermeye yardımcı olur. Bu özellik şişkinliği önler veya azaltır.

13. saç sağlığı

Riboflavin / Vitamin B2 ördek etinde de bulunur. B2 vitamini sağlıklı saçların korunmasına yardımcı olur. Ayrıca saç dökülmesini veya aşırı yağı azaltabilir. 100 gram ızgara ördek eti 0,5 mg riboflavin içerir. Başka bir deyişle, riboflavin günlük ihtiyacının% 28'ini karşılayabilir.

14. Doğal antioksidanlar

Ördek et antioksidanlar gibi serbest radikallere karşı hareket edebilir maddeler içerir. Böylece vücut birçok hastalıktan korunmuş olur.

15. Tansiyonu stabilize eder

Vücuttaki yeterli sodyum, kan basıncını stabilize edebilir. Ördek eti sodyum içerdiğinden kan basıncını dengelemede etkili olabilir.

16. Vücut metabolizmasına yardımcı olur

Ördek eti, vücuttaki karbonhidrat, protein ve yağların metabolizmasında rol oynayan B6 vitamini (piridoksin) içerir. Her 100 gram ızgara ördek eti 0,3 mg B6 vitamini içerir ve bu vitamin için vücudun günlük ihtiyacının %13'ünü sağlar.

17. Vücut süreçlerini hızlandırır

Ördek eti sinir hücreleri ve kan sağlığını teşvik B12 vitamini içerir. B12 vitamini birçok vücut işleminde yer alır. Her 100 gram ızgara ördek etinde 0,4 mikrogram B12 vitamini vardır (bu vitamin için vücudun günlük ihtiyacının %7'sini sağlar).

18. Anemiyi önleyin

ördek eti demir, kırmızı kan hücrelerinin ve hemoglobin ihtiyaçlarının karşılanması katılır. Buna ek olarak, kırmızı kan hücrelerinin eksikliğinden kaynaklanan anemi önleyebilir.

19. Kemikleri ve dişleri güçlendirir

Fosfor ayrıca dişleri ve kemikleri güçlendirebilir ördek eti, bulunur. Kemikleri ve dişleri güçlendirmek, uygun günlük aktiviteler için önemlidir.

20. Kas ve organ büyümesi

Protein - Besin ve enerji kaynağı - Ördek etinde yüksektir. Hayvansal protein ve az miktarda sodyum kas ve dokuların büyümesi için çok iyidir, bu nedenle büyüme çağındaki insanlar ve hamile anneler kaslarının düzgün çalışması için bu maddelere ihtiyaç duyarlar. Her 100 gram derisiz ördek eti için, ihtiyacın %47'si olan 23,5 gram protein vardır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ördek cinsleri ve çeşitli türleri

Pekin ördeği özellikleri ve yetiştiriciliği

Muskovi ördeğinin özellikleri