Ördek Yetiştiriciliği Nasıl olmalıdır?
Ördek Yetiştiriciliği Nasıl olmalıdır?
1ila 5 gün arası metrekare başına 14ila16 adet 6 gün arası metrekare başına 12ila 10 adet 20-11 gün arası metrekare başına 10-12 adet 21-30 gün arası metrekare başına 8-10 adet 31 60 gün Metrekare başına 6-8 adet 60 gün sonra, yaşlılıkta metrekare başına 5-7 adet ve ördek yavrusu ve piliçler, yukarıdaki çeşitlerin 1.5 katı üzerinde ördeğin üzerinde demlenebilir. Yatak yüzeyinin metrekaresi başına 3-4,5 damızlık ördek için ergenlik yaşları öngörülmüştür.Kafes veya batarya yönteminde 28-10 günlükten itibaren her civciv için 280 santimetre kare alan sağlanır.Başka bir deyişle 25-27 adet Ördek yavrusu Metrekare başına 1-15 gün Genellikle et veya besi ördekleri pillerde tutulur. Bu kanopilerin yüksekliği bir metreye kadar çıkabilir.
Hektar başına açık alan veya otlak başına 10.000 ördek yavrusu tutmak mümkündür. Bu açık alana, ördekler gerektiğinde gölgesini kullanabilecek şekilde kanopiler kurulmalıdır. Yarı açık bekletme sistemi en yaygın yöntemdir.Bu sistemde ördekler, yılın soğuk zamanlarında yarı açık salonlarda ve salonlara bitişik yaylı yaylarda yılın ılık ve sıcak zamanlarında bekletilir.
Daha önce, balıklar ve ördekler arasında bir arada bulunma yoktu ve ördeklerin balığı yediği veya öldürdüğü sonucuna varılıyordu. Birçok ülkede, ortak depolama yaygındır ve bu da su hacminin maksimum kullanımını sağlar. Bu arada, bu bir arada yaşama her ikisi için de gereklidir, çünkü her biri diğerine besin sağlamada önemli bir rol oynamaktadır.Ödeklerin beslenmesinde balıkların yardımıyla suda büyüyen ve çoğalan diyetritler ve makrofitler kullanılır. Ördekler ayrıca barajlarda dışkılama yaparak sudaki mikroorganizmaları salgılar ve bu da balıklarla beslenir. Öte yandan, ördek dışkısı, su bitkileri için iyi bir gübre olacak ve bu da yine ördekler ve balıklar için yararlı bir besin olacaktır Ördekler yiyeceklerinin% 40'ına kadarını bu tür foklardan sağlayabilir.
Ördekler, çoğu balığın yemeye isteksiz olduğu bitkilerle beslendiğini hatırlamak önemlidir, bu yüzden bunda bir sorun olmayacaktır. Derz bakımında balık ve ördek sayısı fokların seviyesi ve derinliği ile orantılı olmalıdır.Bu bakımdan ördek sayısı hektar başına 150-250 adet olup, hektar başına 250 adetten fazla olmamalıdır. Böyle bir mühürde hektar başına 400-900 kg balık hasat edilebilir. Belirli şartlar altında, özel şartlar altında suni barajlar oluşturularak içlerinde balık ve ördek yetiştirilebilir.Burada sürü sayısının 10.000 parçayı geçmemesi daha iyidir.İki yer arasındaki mesafe hijyenik olmamalıdır. 2 km'den az. 50 gramdan daha ağır olan foklarda, hektar başına iki haftalık 300 broyler ördeği tutulabilir.
Bu ördeklerin ağırlığı 6 haftada yaklaşık 2 kg'a ulaşır Bu havuzların yanındaki sirkülasyon yüzeyi her 5 adet ördek için bir metrekare olmalıdır. Ördeklerle bir arada yaşayan çeşitli balıklar. Bu balıkların çoğu sazan balığıdır, örneğin: sazan balığı, gümüş, büyük başlı sazan, ayna, mavi, pullar, gümüş sazan, altın sazan vb. Beyaz amur balığı ayrıca foklardaki ördeklerle barış içinde bir arada yaşar. Durgun bir fokta çürüme olasılığı çok yüksektir ve bu hem balıklar hem de ördekler için zararlı olacaktır. Akan su sadece balığa yeterli oksijen sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ördek hastalığını ve zehirlenmeyi de azaltır.
Suluklar ördeklere göre farklı tasarımları vardır. Bunlarda önemli olan, ördeklere su sağlamak ve onları temiz tutmaktır çünkü ördekler kirli içme kaseleri yapmaya alışkındır. 1,10 metre uzunluğunda, 25 cm genişliğinde ve 10 cm yüksekliğinde 40 ördek su temini için yeterli olacaktır. Kapalı salonlarda ve kafes ve akü sistemleri genellikle su temini için otomatik içme çeşmelerinde kullanılır.
Yuvaların döşenmesi Yetişkin ana ördekler barındırmak için yuva yuvaları sağlanmalıdır.Genellikle, her 3 parça ördek için 40,40 ölçülerinde bir yuva amaçlanır. Değiştirildi.
Yorumlar
Yorum Gönder