Ördek Kuluçkası Aşamaları

 Ördek Kuluçkası Aşamaları 

Bu yazımızda, gerekli bilgi ve memnuniyet sonuçlarını elde etmek için ördek kuluçkası yapanlar, yetiştiriciler ve bu çalışma alanına girmek isteyenler için gerekli olan tüm ilke ve maddeleri sizlere sunmaya çalıştık. 




Bildiğiniz gibi, teknolojik ilerleme çağında ve kümes hayvancılığı sektöründe yapılan icatlar ile tüm kümes hayvanları ve kuşlar iki şekilde kolayca yumurtadan çıkarılabilir:

  • Geleneksel şekilde kuluçka
  • Kuluçka makineleri yardımı ile kuluçka

Her birinin olumlu bir sonuç sunmak için ilkeleri ve noktaları takip etmesi gerekiyor, burada size yapay inkübasyon yöntemini tanıtacağız.
 

Yapay olarak inkübe etmek için aşağıdakiler dahil belirli parametrelere sahip olmanız gerekir:

  • Kaliteli döllenmiş yumurtaların hazırlanması
  • Standart kuluçka makinesinin hazırlanması
  • Kuluçka için uygun cinslerin seçimi
  • Kaliteli Döllü yumurta seçimini önemli faktörleri 
  • Yetiştiricileri kendiniz yetiştirirseniz her gün ve her sabah ördek yuvasından yumurta toplamak daha iyidir, ancak başka bir yerden döllenmiş yumurta satın alırsanız bunlara dikkat edin.
  • Güvenilir bir yerden döllenmiş yumurta alın.
  • Sürülerden üretilen yumurtalar birbiriyle uyumlu değildir. Çiftleşme sürecini anemik yetiştiricileri kaydederek ve tanımlayarak veya diğer ırklarla birleştirerek organize etmek daha iyidir.Aile yetiştirmeyi önlemek için kafes yuvaları bile kullanabilirsiniz.
  • Çevrimiçi alışveriş hiç tavsiye edilmiyor.
  • Yumurtacı yetiştiricilerinin sağlığından ve beslenmelerinden emin olun ve durumlarını yakından gözlemlemeye çalışın. Beslenmelerinin vitamin, protein, mineral ve mineralleri emmesini sağlamak çok önemlidir.
  • Yumurta kabuğunda kurumuş kan bulunması anne sürülerinin hastalığının sebebidir.
  • Küçük yumurtalar, yetiştiricilerin genç olmasının ve başarılı bir çiftleşme geçirmemiş olmasının nedenidir.
  • Büyük yumurtalar, sürünün yaşlı olmasının sebebidir.
  • Yumurtalar normal büyüklükte ise tartın. 60 ila 80 g Yumurtaların ağırlığı, yetiştiriciye göre değişir.
  • Anormal şekilli (daire veya oval) yumurtaları asla satın almayın.
  • Yumurtaları saklamak için en uygun zaman 3 ila 7 gündür ve 3 günden fazla sürerse yumurtaları elle çevirmeniz gerekir. Belli bir süreden (7-8 gün) daha uzun süre depolanan yumurtaların kuluçka yüzdesi çok düşüktür.
  • Yumurtaların depolanmadan önce dezenfekte edilmiş depolarda depolanması ve haşarat ve böceklerin girişi için gerekli önlemler alınmıştır.
  • Yumurtaları karanlık olması gereken depolarda saklamak için gereken sıcaklık 12 ila 15 derecedir.
  • Gerekli nem% 70 ila 75'tir.
  • Yumurtaları formalin gazı ile dezenfekte etmek daha iyidir, aksi takdirde kabuğu doğru sıcaklıkta tuzlu su ve sert bir bezle nazikçe temizleyin ve dezenfekte edin, çünkü yumurta kabuğu üzerinde doğal ve aslında koruyucu bir tabaka vardır. Bakterileri yumurtaya girmekten korur.

Kuluçka İçin doğru cins seçimi 

  • Etlik cinslerinde göğüs kemiği daha geniş olan ördekleri seçmek daha iyidir.
  • Yumurtlayan ırklar için, çok yüksek oranda Döl ve yumurtadan çıkma oranına sahip ördekleri seçin.
  • Uzuvları uzun ve geniştir ve çabuk olgunlaşırlar.

Kuluçkaya Başlamadan önce dikkat etmeniz gereken faktörler 

  • Yumurta sepetini dezenfekte edin
  • Cihazı havalandırmanın kolayca gerçekleşeceği ve oksijen alımı ve temiz hava geçişi için uygun koşullara sahip uygun bir yere yerleştirin.
  • Cihazı, zeminin tamamen düz ve düz olduğu bir yere yerleştirin.
  • Makinenin nem ve sıcaklık ayarlarını yapabildiğinden emin olmak için yumurtaları koymadan 24 saat önce makineyi açın.
  • Yumurtaları 12 ila 24 saat 20-25 santigrat derece sıcaklıkta koymak, böylece sıcaklığı 37 santigrat derecenin üzerinde olan ve yumurtaların sıcaklığından çok farklı olan cihaza girdiklerinde sıcaklık şüpheleri kalmaz.
  • Yumurtalar yükselen ve düşen sıcaklıklara karşı çok hassas olduğu için, elektrik kesintisi durumunda Döllerin sıcaklık problemi yaşamaması için üreticiye güç kaynakları ve alternatif invertörler tedarik etmeyi düşünmek daha iyidir.
  • Suda bulunan kirleticiler nem yoluyla kabuklara yerleşip buradan yumurtanın iç zarına girerek dölün hastalığına neden olabileceği ve su sertliği zamanla meme içinde alınmadığı için su temini tamamen arındırılmıştır. Nemlendiriciler suyun geçişini engeller ve nem üretimini engeller, bu da sonraki inkübasyonlarda dölün ölmesine neden olur.
  • Cihazın içindeki sıcaklığı ve nemi tahmin etmek için yoğuşma ve termometreler ve higrometreler için döl kontrol Cihazı hazırlanması

Kuluçka Makinesi Alırken Dikkat etmeniz Gereken Noktalar: 

Kuluçka amacınızın ne olduğu önce bilmeniz gerekir. Eğer çok sayıda yetiştiricilik için kuluçka yapıyorsanız Yüksek kapasiteli ticari kuluçka makineleri kullanmanız gereker. Ama eğer az sayıda yumurta kuluçka etmek istiyorsanız Hobi Kuluçka makinesi satın almanız daha mantıklı. Ayrıca Hobi kuluçka Makinası fiyatları ticari Makinelere göre çok daha uygundur ve en iyi özelliklerinden biri ise kolay kullanım özellikleridir ve Kuluçka eğitimi olmayan herkes bu makineleri kullanabilirler. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ördek cinsleri ve çeşitli türleri

Pekin ördeği özellikleri ve yetiştiriciliği

Muskovi ördeğinin özellikleri