Beyaz Başlı Ördek

 Beyaz Başlı Ördek 

Beyaz başlı ördek, Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından tehlike altında olarak listelenmiş küçük bir göçmen ördek. Ayrıca Afrika ve Avrasya'nın Göçmen Mavi Kuşlarının Korunması altında korunan bir türdür. 



Beyaz Başlı Ördek Özellikleri 

Beyaz başlı ördek yaklaşık 46 cm uzunluğundadır ve uzun, uzun bir kuyruğu vardır. İki cinsiyet görünüş olarak farklıdır ve yetişkin erkeğin kırmızı ve gri bir gövdesi, büyük bir beyaz başı, koyu boynu ve mavi bir gagası vardır. Buna karşılık, yetişkin beyaz başlı ördeğin yanağında çizgili bir şerit bulunan gri-kahverengi, beyaz-pembe ve koyu gagalı bir gövdesi vardır. 


Beyaz Başlı Ördeğin Yaşam coğrafyası 

 Beyaz başlı ördekler dünyada yaygın olarak dağılmamaktadır ve kuzeybatı Afrika, Orta Doğu, Orta Asya ve güney ve güneybatı Avrupa'nın bazı bölgelerine özgüdür. Böylelikle Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Moğolistan, Ermenistan, İran, Afganistan, Türkiye, Macaristan, İspanya'nın güneyi, Cezayir ve Tunus'un sulak alanlarında, göllerinde ve sazlıklarında bu kuş görülebilir.




Kuzey Kazakistan'ın (Sariyarka) gölleri ve bozkırları ile Türkiye'deki Bordur Gölü beyaz başlı ördekler için en önemli kışlama alanları arasındadır. 
 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ördek cinsleri ve çeşitli türleri

Pekin ördeği özellikleri ve yetiştiriciliği

Muskovi ördeğinin özellikleri