Ördek Özellikleri

 Ördek Özellikleri  

Ördek, AnatIdae kuş ailesindeki bir dizi ördek türü için yaygın olarak kullanılan bir isimdir. Ördekler birkaç alt aileye ayrılmıştır. Ördekler genellikle mavi kuşlardır ve çoğu kaz ve kuğu ailelerinden daha küçüktür. Ördekler hem deniz suyunda hem de tatlı suda yaşar. Ördek, çoğunlukla suda yaşayan yumurtlayan bir kuştur. Dünyada henüz bilinmeyen birçok ördek türü var. Bu kuşun, tüyleri suyla temas ederek ıslanmaması ve sudan çıktıktan sonra ağırlaşmaması için yağlı tüylere sahiptir.




Ördek, insan tarafından evcilleştirilen ilk kuş türlerinden biridir ve MÖ 1500 civarında Mısır'ın eski firavunlarından Ahutab III'ün mezarında yapılan kazılarda Mısır'da evcilleştirildiği görülmektedir. Nilüfer çiçekleri arasında bir ördek görüntüsü bulundu ve eski Mısırlıların bu kuşu kuluçkaya yatıran ilk eski insanlardan biri olduğunu ve belki de eski Mısırlıların bu kuşu yetiştirmeye dikkat etmelerinin nedeni uzun nehrin sayısız su kanalıydı. Sürekli bir Nil olmuştur ve günümüzde ördek yetiştiriciliği çağda çok yaygındır.
Ördek, vücudunu yere yakın tutan kısa bacaklı uzun bacaklı bir kuştur. Ördek, zoolojide Lamelliorostere adı verilen geniş uçlu bir kuştur. Ortalama dakikada 312 atış ve nefes sayısı dakikada 16-28 atımdır. Baş ve gaga çapı üstte ve altta küçüktür.

Fiziksel olarak gagaların birbirine bağlantısından içlerinde özel bir profil çıkıntısı yoktur Ördeklerdeki gaga hacmi diğer kümes hayvanlarına, özellikle kazlara göre daha fazladır ve hayvanın başından ve vücudundan daha geniş bir alanı kaplar. Baş ile birleşim yerindeki gaga, serbest kısımdan daha incedir. Dolayısıyla neredeyse bir kürek geliridir. Gaga düz, kalıcı bir zarla kaplıdır ve kenarı azgın bir kısımla kaplıdır. Ördeklerdeki dil güçlü ve kaslıdır ve yiyeceklerin tadını algıladığı birçok tat bezine sahiptir. Ördeğin boynu kısa ve çapı orta büyüklüktedir. Tüyler, ördeklerin tüm vücudunu kaplar ve deri üzerinde kalın bir zar oluşturur. Bu tüyler çok iyi yağlanır ve bu da su ve nemin vücuda ulaşmasını engeller. 

Ördek Yemeği 

Diğer kümes hayvanı türlerinin aksine, ördek yavrusu, yumurtadan çıktığı ilk saatlerden itibaren yemeye garip bir ilgi gösterir ve civcivleri beslemek için genellikle en iyisi su bazlı veya hayvansal gıdalar kullanmaktır. 



Ancak bu mümkün değilse günde 5-6 defa biraz un, süt tozu ve yem yoğurup tavuklara verebilirsiniz. Deneyimler, elbette gıda, yem ve diğer tahıllarla değiştirilebilen bu bileşiklerin ördekler için tam ve iyi bir besin olduğunu ve tavukların büyümesi ve gelişmesi üzerinde büyük etkisi olduğunu göstermiştir.

Ördek yavruları, diğer kümes hayvanlarından daha fazla veya daha az daha hızlı büyür ve eğer yiyecek yeterli ve dengeli bir şekilde sağlanırsa, hayvan tuhaf bir şekilde büyür. Hayvanın diyeti iki haftadan itibaren kademeli olarak azalır ve üç ila dört haftalıkken beslenme sayısı günde ikiye düşer. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ördek cinsleri ve çeşitli türleri

Pekin ördeği özellikleri ve yetiştiriciliği

Muskovi ördeğinin özellikleri