Ördek Yetiştiriciliğinde önemli faktörler

 Ördek Yetiştiriciliğinde önemli faktörler 

Ördek yetiştiriciliği, bu kuşun önemli ipuçları ve bakımı 

Ördekler yarı açık tarlalarda tutulduğundan, yumurtaları iki ila üç kez toplayın ve kuluçka makinesine çok büyük, çok küçük veya anormal yumurtalar koymaktan kaçının.

Çoğu cinsin yumurtadan çıkması 28 gün, Moskova cinsi için 34 ila 35 gün sürer. Kuluçka makinesi içinde gerekli sıcaklık ilk hafta 39 derece, ikinci hafta 38,2 derece, üçüncü hafta 37,8 derece ve dördüncü hafta 37,5 derece. Nem, ayarlanan süre boyunca% 60 ila 65 ve kuluçka sırasında% 75 ila 80'dir.




İnkübasyon aşamasında, sperm içermeyen ve bozulmuş yumurtaları makineden çıkarmak için yumurtaları aydınlatın çünkü bu yumurtalar zararlı gazlar ve kirlilik üretirken patlama riski yüksektir. Bu, sağlıklı yumurtaların durumunu iyileştirir.
 
Civcivler doğduktan sonra yumurtaların tamamen kurumasını bekleyin ve daha sonra damızlık salonuna nakledilir Ördek yavrularının bakımı, tavuk, bıldırcın ve şartlarına daha iyi alıştıklarından ve daha çevreci olduklarından çok daha kolaydır. Ve patojenlere karşı daha dirençlidir.

Bu bölümde yapay annenin altındaki sıcaklık ilk hafta 32 ila 34, ikinci hafta 26 ila 28 ve üçüncü hafta 24 santigrat derecedir. Dördüncü haftadan itibaren onları açık tutmak daha iyidir.

Ördek Damızlık Sürülerin Bakımı Bazı cinsler, yenilebilir yumurta üretimi için ördeklerde tutulur. Ördek yumurtalarının ağızdan tüketimi özellikle ülkemizde azaldığı için genellikle bu amaçla tutulmamaktadır.




Bazı üreticiler sürülerini günlük civcivler için tutar. Ördek yetiştiriciliğinde ortama dayanıklı oldukları için ördekler için barınak tavuktan daha ucuzdur.Kuşların yeri fırtına rüzgarında emniyetli olması için yanda olmalıdır. Ördekler için yumurta bırakmak için, salonların zeminine 30 x 45 x 35 cm boyutlarında yuvalar yerleştirilebilir. 

Ördek yumurtasının tavuk yetiştirmek için yetiştirildiği sürülerde kuşlar genellikle ilkbahar sonu ve yazın yumurtadan çıkar, tavuk üretmek için sonbahar ve kış aylarında onlardan yumurta alınır. 

Broylerler için yemleme yönü, yerel koşullara ve kümes hayvanı çiftçisinin fiyatı ve tadına bağlı olarak değişir. Mısır 445, Buğday 130, Buğday kepeği 193, Et tozu 65, Yonca tozu 78, Çarktan sonra süt tozu 64, Kireçtaşı veya istiridye 18.5, Tuz 6.5 kg. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ördek cinsleri ve çeşitli türleri

Pekin ördeği özellikleri ve yetiştiriciliği

Muskovi ördeğinin özellikleri