Ördek Yetiştiriciliği Kazançları

 Ördek Yetiştiriciliği Kazançları 

Ördek yetiştiriciliği kazançlı faaliyetlerden biridir. Ördeklerle tanışmanızı tavsiye ederim:

Ördek, çoğumuzun çocukken birçok anısına sahip olduğu bir kuş türüdür. Bu kuş daha hidrofiliktir ve direk gibi çok soğuk yerler dışında dünyanın birçok yerinde yaşar. Ördekler suya yakın yerlerde yaşar ve kuş türlerinde en yetenekli yüzücüler arasında kabul edilir.




Ördekler çeşitli böcekler ve bitkilerle beslenirler, yani her yerde bulunurlar. Ördek yavrularının yiyecek depoladıkları için yumurtadan çıktıktan sonra 48 saate kadar yiyeceksiz yaşayabileceklerini bilmek ilginçtir. 
 

Nasıl Ördek Yetiştirebiliriz? 

Ördek, karada ve suda rahatlıkla yaşayabilen bir kuş türüdür ve etrafındaki koşullara çabucak alıştığı için fark etmez. Ördekler davranışsal ve besinsel olarak suya batırılır, bu da sudaki besinleri besler. 

Evde Ördek Yetiştirmek 

Belki de birçok köylü gibi siz de pazardan 10 veya 20 ördek yavrusu satın aldınız ve şimdi evde ördek yetiştirmeyi bilmiyorsunuz.




Buna evinizde bir oda ayırmanız ve ördeklerinizi oraya koymanız gerekiyor. Veya ördeklerinizi büyütmek için kendi park yerinizi kurabilirsiniz. Önemli olan iki nokta: Odada ördek tutuyorsanız, o oda için havalandırmayı düşündüğünüzden emin olun. Diğer bir nokta da, ördekleriniz için hastalık ve sorunlara neden olmaması için her birinin otoparkını veya odasını düşünmeniz, düzenli olarak temizlemeniz gerektiğidir.
 

Ördek Yetiştirme Alanı 

Soğuk mevsimde ördeklerin bulunduğu ortamın uygun bir sıcaklığa sahip olması gerektiğine dikkat edin, bu nedenle üremeleri için bir ısıtma sistemi düşünün.

Ördek Yemeği 

Bahsedildiği gibi, ördek omnivordur. Buğday tozu, soya, mısır tozu, böcek pirinci, solucanlar kullanabilir ve besleyebilirsiniz. Yetiştirdiğiniz ördek yeminin besleyici olduğundan emin olmak için bazı ördek takviyeleri ve vitaminler kullanabilirsiniz. 

Ticari olarak Ördek Yetiştirmek 

Açık havada ördek yetiştirmeyi planlıyorsanız, bu alandaki uzmanların tavsiyesi üzerine ördekler ana tüylerden vücudun örtüsünü tamamlamak için 1 aya kadar sudan uzak tutulması gerektiğini bilmelisiniz. Böylece ördek yavrusu 1 aya kadar kapalı alanda büyütülür; Onlardan sonra çeltik tarlalarında ördekler için bir havuz kurup orada büyütebilirsiniz.

Diğer bir tür ise kapalı ördek yetiştiriciliğidir. Bu yöntem daha çok soğuk bölgelerde kullanılmaktadır. Bu yöntemde ördek yavruları çit, kafes ve altlık ile donatılmış bir kapta tutulmalıdır. Bu şekilde, kafesteki ördek yavruları mahkum gibi davranıyor ve performansları çok kötü, bu da çok üzücü.

Ördek Yetiştirerek Nasıl kazanç elde edebiliriz? 

Ördek yetiştirerek geçimini sağlamanın birkaç yolu var.

Bunun bir yolu ördek yetiştirip etlerini yemektir. Ördekler büyümek ve pazarda satılabilecek kadar şişmanlamak için 50 ila 60 günlük olmalıdır.

Ördek yetiştirerek para kazanmanın bir başka yolu da 20 gün boyunca ördek yetiştirmektir. Çeltik çiftçileri bu ördekleri satın alarak ördek yavrularını gruplar halinde ve sürü halinde satın alırlar. Çeltik tarlaları hasat edilip hasat edildikten sonra, bu ördekler çeltik tarlalarına bırakılarak zemini sürülür ve haşereleri hareket ettirerek beslenir. Ayrıca ördekler gübre üretir. Çeltik tarlalarında kullanıldıktan sonra ördeklerin yetiştirildiği, yeterli beslenmeden ve kısa bir süre sonra lezzetli bir et ürünü olarak kullanıldığı aşikardır. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ördek cinsleri ve çeşitli türleri

Pekin ördeği özellikleri ve yetiştiriciliği

Muskovi ördeğinin özellikleri