Ördeklerle İlgili ilginç Bilgiler
Ördeklerle İlgili ilginç Bilgiler
Erkek ördekler drake olarak bilinir ve dişi ördekler Duck olarak bilinir. İşte bilmediğine bahse girdiğimiz ördekler hakkında bazı gerçekler. Ördekler için Çİftleşmenin birçok yolu vardır. Birbirlerinin sesini dinlemenin yanı sıra, göz teması, erkek ve dişi ördeklere ilgi duymanın en kolay yoludur. Çoğu cinste erkekler daha büyüktür ve renkli tüyleri ve işaretleri vardır. Daha fazlasına sahipler.
Cinsel istek az olan veya hiç olmayan ırklarda bile, erkeklerin çeşitli şekillerde tüylü kuyrukları vardır.Bir başka işaret, dişi ördeklerin yumurtlama yaşına geldiklerinde gagalarındaki pire ve kenelerin sayısını arttırmasıdır. Erkek ördeklerin yaşamları boyunca gagalarında bu işaretler yoktur.
Bazı ördekler hızlı koşuculardır. Hintli koşan ördekler aslen Güneydoğu Asya'dan, çeltik tarlalarına gitmek için evlerinde toplanmışlardır. Çobanların ve çobanların izinden gidebilmek için hızlı koşmaları gerekir. Uzun ve uzundurlar. Düz ve ince, yaban ördeklerine ve penguenlere benziyorlar. Kızılderili koşan ördekler böcekleri, sümüklü böcekleri ve salyangozları avlama yetenekleriyle bilinirler ve geleneksel olarak çeltik haşerelerini kontrol etmek için kullanılırlar. Günümüzde genellikle bahçe zararlılarını kontrol etmek için kullanılmaktadırlar.
İlginç özel saç kesimi olan ördeklerin genetik bir sorunu var. Ördekler arasında popüler olan popüler ördekler, George Washington'un saç stilini andıran başlarının üzerinde top şeklinde bir tüy kütlesine sahiptir! Ne yazık ki (ördekler için), süslü tüyler kendi soy içi çiftleşmelerinin bir sonucudur ve genellikle diğer daha zor anormalliklerle ilişkilendirilir. Tepeli bir ördekle tepeli bir ördek yetiştirirseniz, birçok yavru ya yumurtadan çıkmadan ya da hayatta kalanlar ölür. Bükülmüş boyunlarla veya engelleriyle ilişkili diğer problemlerle ilişkilidirler.
Ördekler yaşlandıkça beyazlaşır. Beyaz ördekler yaşamları boyunca beyazdır, ancak koyu tenli ördekler de yaşlandıkça tüylerinde soluk beyaz lekeler geliştirir ve sonunda çok yaşlandıklarında tamamen beyazlaşabilirler. Tıpkı insan saçı gibi. Ördekler alışılmadık cinsel organlara sahiptir. Çoğu ördeğin penisi veya vajinal kanalı yoktur ve bunun yerine bir öpücükle çiftleşir. Ancak ördekler, (belirsiz) üreme sistemi bizimkine benzeyen birkaç kuştan biridir. Bu son zamanlarda bilim adamları tarafından incelenmiş, ancak erkeklerin 16 inç (40 cm) uzunluğunda yaylı spiral penise ve dişilerin spiral yılan şeklinde vajinal kanala sahip olduğu bilinmektedir.
Ördeklerin boyutları, 71 santimetreye (28 inç) kadar uzunluğa, 3 kilograma (6,6 lb.) kadar ağırlığa ve 1 metrelik (41 inç) kanat açıklığına sahip olan çok büyük kuş tüyü ördeğinden Avrasya'ya kadar çeşitlilik gösterir. yaklaşık 28 santimetre (11 inç) uzunluğunda olan deniz mavisi, yaklaşık 340 gram (12 oz) ağırlığa ve 59 santimetre (23 inç) kanat genişliğine sahiptir. Dimorfik (cinsiyetler arasında bir renk farkı) tüyler birçok kuş türü için yaygın olsa da, ördekler bunu şatafatlı renklere ve canlı desenlere sahip erkeklerde çirkin, hatta cafcaflı desenlerle yeni bir sanata taşıyor. Dişiler, yuvalarındayken düşmanlarından kamuflaj için nötr renkler ve benekli desenlerle çok daha bastırılır.
Ördek ayaklarında sinir veya kan damarı yoktur, yani ayakları soğuğu hissetmez! Bu, ördeklerin buzlu suda yüzmesini ve buz ve karda yürümesini sağlar. Çok iyi bir vizyona sahiptirler ve renkli görürler. Ördeklerin üç göz kapağı vardır. Gözün yan tarafında bulunan üst ve alt yanı sıra üçte biri. Şeffaftır ve gözlük gibi davranır. Tüm ördekler, karmaşık bir tüy yapısı ve tüylerini temizlerken her tüyün üzerine yayılan mumlu bir kaplamanın bir sonucu olarak oldukça su geçirmez tüylere sahiptir. Bir ördeğin tüyleri o kadar su geçirmezdir ki, ördek su altına daldığında bile, tüylü alt tabakası tamamen kuru kalacaktır.
Ördekler tüylerini temizleyerek tüylerini temiz tutarlar. Bunu kafalarını komik pozisyonlara sokarak ve gagalarını vücutlarına sokarak yaparlar. Kendilerini çok sık terlerler. Ördekler, kürek denilen diğer ördeklerden oluşan daha büyük gruplarda olduklarında kendilerini en rahat hisseden çok sosyal hayvanlardır. Günlerini çimenlerde veya suda yiyecek arayarak geçirirler ve geceleri kürekleriyle birlikte uyurlar.
Ördekler normalde havada 60 ila 1.200 metre (200 ila 4.000 fit) arasında göç eder, ancak çok daha yüksek yüksekliklere ulaşabilirler. Nevada üzerinde bir jet uçağı bir keresinde 6.400 metre (21.000 fit) yükseklikte bir Mallard'a çarptı! Bu, şu anda herhangi bir ördeğin kaydedilen en yüksek uçuşu!
Ördekler genellikle kışın bir eş veya eş ararlar. Erkek ördekler, renkli tüyleri veya tüyleri ile dişi ördekleri cezbedecektir. Dişi ördekler daha sonra erkek ördekleri ilkbaharda üreme yerlerine götürür.
Üreme alanı genellikle dişi ördeğin yumurtadan çıktığı yer olacaktır. Dişi ördek, yuvasını çimen veya sazlıklarla, hatta ağaçtaki bir delikle yapar. Erkek ördek, diğer çiftleri kovalayarak bölgelerini koruyacaktır. Dişi 5 – 12 yumurta yumurtladıktan sonra, yumurtalarını sıcak tutmak ve ördek yavrularına dönüşebilmeleri için yumurtalarının üzerine oturacaktır. Erkek ördekler ise diğer erkek ördeklerle birlikte olacaktır.
Anlattığımız gibi
oldukça su geçirmez tüylere sahiptir. Bir ördeğin tüyleri o kadar su
geçirmezdir ki, ördek su altına daldığında bile, derinin hemen yanındaki
tüylerin alt tabakası tamamen kuru kalacaktır.
10 günden küçük
ördek yavruları avcıların saldırısından kaçınmak için her zaman annelerine
yakın ve grup olarak yüzmeye ve yürümeye eğilimlidir.
Çoğu ördek türü, üreme
mevsiminde tek eşlidir ancak eşlerini ömür boyu aynı değildir. Bunun yerine
genlerini yeni bir ördek yavrusu nesline aktarmalarına yardımcı olabilecek en
sağlıklı en güçlü ve en iyi arkadaşı seçerek her yıl yeni eşler arayacaklardır.
Genelde grup
halinde yaşadıkları için sosyal ve dışa dönük hayvanlardır.
Ördekler
genellikle göletler, akarsılar ve nehirler gibi su bulunan yerlerde
bulundukları için su kuşu olarak da bilinirler.
Ördeklşer
türlerine ve bakılmalarına bağlı olarak 20 yıla kadar yaşayabilir. ,
Gün ışığı miktarı
ürettikleri yumurta oranını etkiler. Daha fazla gün ışığı olduğunda ördekler
daha fazla yumurta üretebilir. Bunun olmasını önlemek için çiftçiler yapay
ayrdınlatma kullanır ve böylece yumurta üretöel için gün boyunca 17 saat ışığa
sahip olur.
Kuluçkası 35 gün
süren muskovi ördeği hariç diğer ördeklerin kuluçka süreleri 28 gün sürer.
Ördekler 500
yıldan fazla bir süredir evcil hayvan ve çiftlik hayvanları olarak evcilleştirilmiştir
ve tüm evcil ördekler ya yeşilbaş yada muskovi ördeğinden türemiştir.
Yorumlar
Yorum Gönder