Ördek Hastalıkları
Ördek Hastalıkları
Ördekler, yüksek fiziksel dirençleri nedeniyle hastalıklardan daha az etkilenen kuşlar arasındadır. Tabi bu kuşun muhafaza edilmesi için gerekli tüm tedbirler, tedbirler ve önlemler alınırsa kuşun hiçbir koşulda hastalanmayacağına dikkat edilmelidir. Bu önlemler arasında üreme alanında gerekli sağlık standartlarının uygulanması, ördeklerin yaş aralığı dikkate alınarak erkek ve dişi olarak ayrılması ve sayılabilir.
Yetiştirme yerinde hijyene dikkat edin
Çeşitli sağlık alanlarında yapılan kapsamlı araştırmalara göre, ördek tutmanın dezenfeksiyonu birçok bakteri oluşumunu ve büyümesini engelliyor. Buna ek olarak, ördeklerin kendi dışkıları birkaç günde bir habitattan uzaklaştırılmalıdır, çünkü bunu yapmamak sadece dezenfektanı etkisiz hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda çevredeki virüsleri de kirletir ve onlara hayat verir.
Ayrıca çok sayıda ördeğin virüslerin ve mikropların bulaşmasını hızlandırabileceği de unutulmamalıdır, bu nedenle yetiştirici bunu önlemek için gerekli tüm önlemleri almalıdır.
Ördek yaşam alanını temizlemek için hangi dezenfektanlar kullanılmalıdır:
- Dezenfeksiyon satın alırken, ördeğin solunum sisteminde sorun olmadığından emin olun.
- Malzemelerin yüksek mukavemetine ve dayanıklılığına sahip olmak için biraz daha fazla parayla saygın bir marka satın alın.
- Dezenfektanın kullanıldığı yerin sıcaklığı ve neminin yüksek olması gerektiğini unutmayın.
Ördekler ve ördek yavrularının hastalanmasını önlemek için ne yapabiliriz?
Ördeklerin beslenme ihtiyaçlarını iyi karşılayabilir ve onlara bakmakta gayretli olursanız, kuşlarınız daha az zayiat verecek ve nadiren hastalanacaktır. Diğer kuşlar gibi ördekler de çeşitli tehlikeli ve ölümcül hastalıklara maruz kalırlar. Özellikle ördek yavruları daha savunmasızdır. Ördek yavrularının en çok etkilendiği hastalıklardan biri de soğuk algınlığıdır. Ördek yetiştiricileri ve evde ördek yavrusu olanlar, hastalığı asla basitçe görmezden gelmemelidir. Soğuk algınlığı, tavukların bağışıklık sistemlerini zayıflatarak, iştahlarını ve enerjilerini zayıflatarak, sonunda kuşu öldürerek diğer hastalıkların önünü kolayca açabilir.
Ne yazık ki çoğu insan yanlışlıkla ördekleri suda bırakır veya onları yıkar. Ördek yavrularının büyüme hızları yüksek olmasına rağmen bir aylık olana kadar aşılanmaması gerektiğini bilmelisiniz. Çünkü çok çabuk nezle oluyorlar.
Ördek yavrularının ilk başta iyi büyümesi ve hastalığa daha az duyarlı olması için temiz tutulması gerekir. Yapay ana lambaların kullanılması, onları sıcak ve sağlıklı tutmaya çok yardımcı olur. Yapay yapay bir anne lambası satın alarak ihtiyacınız olan ısıyı ördek yavrularından elde edebilirsiniz. Bu tür bir lamba ultraviyole ışınlarına sahiptir ve mikropları ve zararlı mikroorganizmaları öldürür. Bu nedenle, ördek yavrusu bulaşıcı ve bakteriyel hastalıklara daha az maruz kalacaktır. Ördek yavrularını ısıtmak için asla saç kurutma makinesi kullanmamanız gerektiği unutulmamalıdır. Saç kurutma makinesinin sıcak rüzgarı ördek yavrularının ayaklarını kolayca yakabilir ve ördeğiniz yürüyemez veya ayakta duramaz.
Ördek yavrularını hastalığa daha duyarlı hale getiren bir başka faktör de beslenme yetersizliği problemleridir. Özellikle ördek yavrularının diğer kuşlardan daha fazla niasine ihtiyacı vardır. Bu vitamin kemiklerin büyümesine ve güçlenmesine yardımcı olur. Ördek yavrularının niasin seviyesi düşükse, gergin bir gerginliğe sahip olurlar ve kendi ayakları üzerinde duramazlar veya geriye doğru hareket edebilir, dönebilir, boyunlarını gevşetebilir vb. Bu nedenle ördek ve tavukları beslemeye dikkat ettiğinizden emin olun. Pirinç kepeği mükemmel bir niasin kaynağıdır. Bu nedenle kuzeydeki pirinç tarlalarında ördek yavruları bu vitaminden yoksun değildir ve iyi büyürler. Gerekirse bu beslenme ihtiyacı kümes hayvanı multivitaminleri ile karşılanabilir.
Ördek hastalıkları nasıl teşhis edilir?
- Bunun için ilk adımda farklı yaş gruplarındaki ördekleri ayırmalı ve ayrı yerlerde tutmalısınız. Çünkü hastalığın türü ve semptomları farklı yaşlarda farklıdır.
- Görünüşü sözde izleme veya kontrol etme sık sık yapılmalıdır.
- Göz ve burun çevresi en ufak bir akıntı veya iltihaplanma görülmesi için daha fazla özen gösterilmelidir.
- Ördek vücudunun herhangi bir yerinde kabarcık veya yara olmadığını unutmayın.
- Yürürken, yürüme veya atıkla temas halinde yaralanma veya enfeksiyon kapmadığından emin olmak için ayaklarını dikkatlice incelemelisiniz.
- Bu kuşları etkileyebilecek sorunlardan biri de kanatlarında veya tüylerinde kenelerin bulunmasıdır. Bu nedenle ördek kanatlarının ve tüylerinin sık sık kontrol edilmesi önerilir.
- Nefes alma sesi, kuşun solunum sağlığı konusunda dikkatli olabileceğiniz bir diğer durumdur.
- Yedi günde bir kan alın ve test Yapın.
- Ördekler bilinmeyen semptomlarla ölürlerse önce onları dezenfekte etmek, sonra incelemek ve diseke etmek gerekir. (Bu durumda, hastalığın semptomlarının kontrol edilmesi ve tanımlanması gerektiğini unutmayın)
- Ördekler şişman veya zayıf olduklarını ve hatta tüylerini kaybettiklerini fark etmek için özelliklerini ve vücut yapılarını izleyin.
Ördeklerin fiziksel bağışıklığını artırmak ve çeşitli hastalıklara karşı dirençli hale getirmek için onları farklı dönemlerde aşılamanız gerekir. Bu, ördeği her türlü hastalıktan korur veya en azından hastalıkla savaşma fırsatına sahip olur.
Yorumlar
Yorum Gönder