Ördek Hastalıkları Nelerdir?

 Ördek Hastalıkları Nelerdir? 

Ördekler, yüksek fiziksel dirençleri nedeniyle hastalıklardan daha az etkilenen kuşlar arasındadır. Tabi bu kuşun muhafaza edilmesi için gerekli tüm tedbirler, tedbirler ve önlemler alınırsa kuşun hiçbir koşulda hastalanmayacağına dikkat edilmelidir. Bu önlemler arasında üreme alanında gerekli sağlık standartlarının uygulanması, ördeklerin yaş aralığı dikkate alınarak erkek ve dişi olarak ayrılması ve vb.

Yetiştirma Alanının Hijiyeni

Çeşitli sıhhi alanlarda yapılan kapsamlı araştırmalara göre, ördek tutmanın dezenfeksiyonu birçok bakteri oluşumunu ve büyümesini engelliyor. Ek olarak, ördeklerin kendi dışkıları birkaç günde bir habitattan uzaklaştırılmalıdır, çünkü bunu yapmamak sadece dezenfektanı etkisiz hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda virüsü kirletecek ve çevrede yaşam yaratacaktır. Be.

Çok sayıda ördeğin virüs ve mikrop bulaşma sürecini hızlandırabileceği de unutulmamalıdır, bu nedenle yetiştirici bunu önlemek için gerekli tüm önlemleri almalıdır.
 

Ortamı Temiz Tutmak için Hangi dezenfekte ilaçlarını Kullanmalıyız: 

Dezenfektan alırken, ördeğin solunum sisteminde sorun olmadığından emin olun.

  • Malzemelerin yüksek mukavemetine ve dayanıklılığına sahip olmak için tanınmış bir markayı biraz daha paraya satın alın.
  • Ortamdaki tüm mikropları yok edebilmelidir.
  • Kullanıcının sürekli kullanabilmesi için makul bir fiyata sahip olun.
  • Dezenfektanın kullanıldığı yerin sıcaklığı ve neminin yüksek olması gerektiğini unutmayın.

Ördeklerin Hastalanmalarını Önlemek için neler yapmamız gerekir? 

Ördeklerin beslenme ihtiyaçlarını iyi karşılayabilir ve onlara bakmakta gayretli olursanız, kuşlarınız daha az zayiat verecek ve nadiren hastalanacaktır. Diğer kuşlar gibi ördekler de çeşitli tehlikeli ve ölümcül hastalıklara maruz kalırlar. Özellikle ördek yavruları daha savunmasızdır. Ördek yavrularının en çok etkilendiği hastalıklardan biri de soğuk algınlığıdır. Ördek yetiştiricileri ve evde ördek yavrusu olanlar, hastalığı asla görmezden gelmemelidir. Soğuk algınlığı, tavukların bağışıklık sistemlerini zayıflatarak, iştahlarını ve enerjilerini zayıflatarak, sonunda kuşu öldürerek diğer hastalıkların kapısını kolayca açabilir.

Ne yazık ki çoğu insan yanlışlıkla ördekleri suda bırakır veya onları yıkar. Ördek yavrularının büyüme hızları yüksek olmasına rağmen bir aylık olana kadar aşılanmaması gerektiğini bilmelisiniz. Çünkü çok çabuk nezle oluyorlar.

Ördek yavrularını hastalığa daha duyarlı hale getiren bir başka faktör de beslenme yetersizliği problemleridir. Özellikle ördek yavrularının diğer kuşlardan daha fazla niasine ihtiyacı vardır. Bu vitamin kemiklerin büyümesine ve güçlenmesine yardımcı olur. Ördeklerdeki niasin düşükse, gergin bir gerginliğe sahip olurlar ve kendi ayakları üzerinde duramazlar veya geriye doğru hareket edebilir, dönebilir, boyunlarını gevşetebilir vb. Bu nedenle ördek ve tavukları beslemeye dikkat ettiğinizden emin olun. Pirinç kepeği mükemmel bir niasin kaynağıdır. Bu nedenle kuzeydeki pirinç tarlalarında ördek yavruları bu vitaminden yoksun değildir ve iyi büyürler. Gerekirse bu beslenme ihtiyacı kümes hayvanı multivitaminleri ile sağlanabilir. 

Ördek hastalığı Nasıl Teşhis edilir? 

Bunun için ilk adımda farklı yaş gruplarındaki ördekleri ayırmanız ve ayrı yerlerde tutmanız gerekmektedir. Çünkü hastalığın türü ve semptomları farklı yaşlarda farklıdır.

  • Görünüşü sözde izleme veya kontrol etme sık sık yapılmalıdır.
  • Göz ve burun çevresi, en ufak bir akıntı veya iltihaplanma görülmesi için daha fazla özen gösterilmelidir.
  • Ördek vücudunun herhangi bir yerinde kabarcık veya yara olmadığını unutmayın.
  • Yürürken, yürüme veya dışkı ile temas halinde yaralanma veya enfeksiyon kapmadığından emin olmak için ayaklarını dikkatlice incelemelisiniz
  • Bu kuşları etkileyebilecek sorunlardan biri de kanatlarında veya tüylerinde kenelerin bulunmasıdır. Bu nedenle ördek kanatlarının ve tüylerinin sık sık kontrol edilmesi önerilir.
  • Solunum sesi, kuşun solunum sağlığı konusunda dikkatli olabileceğiniz bir diğer durumdur.
  • Yedi günde bir kan alın.
  • Ördekler bilinmeyen semptomlarla ölürse önce onları dezenfekte etmek, sonra incelemek ve diseke etmek gerekir. (Bu durumda, hastalığın semptomlarının kontrol edilmesi ve tanımlanması gerektiğini unutmayın)
  • Ördeklerde obezite veya kilo kaybı ve hatta tüylerinde bir azalma fark etmek için özelliklerini ve vücut yapısını izleyin.

Ördek hastalıkları nasıl tedavi edilir?(Aşılamak) 

enjeksiyon yöntemi

İlk baktığımız şey enjeksiyon yöntemi. Bu yöntemle ördeğe yönelik aşı, otomatik olarak bilinen şırıngalarla ördeğe enjekte edilir. 500 ördek üzerinde kullanımdan sonra şırınga başlığının parçasının değiştirilmesi ve atılması gerektiğini unutmayın.

Spray yöntemi

Spray, çoğunlukla Ördek civcivi hastalıkları için kullanılan çok ideal bir yöntemdir. Bunu yapmak için özel bir ekipmana gerek yoktur ve civcivleri uygun bir yere koymak ve istenilen ilacı tamamen saf su ile karıştırmak yeterlidir. Daha sonra içeriği civcivlerin üzerine makineyi kullanarak veya manuel olarak püskürtebilir.

Göz damlası yöntemi

Bu yöntem biraz zaman alıcı ve uğraştırıcı olabilir çünkü bu yöntemde aşı uygun miktarda distile su ile karıştırılarak ördeklerin gözlerine tek tek dökülmelidir. Göz damlasına benzeyen ancak ördek burnuna dökülen burun damlası denen bir yöntem daha var.

Ağızdan damla yöntemi

Bu ilaç transferi yöntemi, önceki yönteme benzer, ancak bu durumda kuşun boğazına su dökülmesi gerekir, ancak hepsi değil, sadece küçük bir miktar, yaklaşık %5 yeterlidir.

Aşıyı içirmek 

Bu yöntemde belirlenen aşının temiz ve klor gibi diğer maddelerden arındırılmış suya dökülmesi gerekir. Bir sonraki adımda, kullanıcı tüm ördeklerin beslenebilmesi için ördeklerin su kaplarına dökmesi. Aşıyı yaptırmadan önce ördekleri birkaç saat (yaklaşık 4 saat) susuz tutmanız gerektiğini unutmayın.

Diğer bir şey ise, 30 dakika suda tamamen çözülmesini sağlamak için 1 litre suya 2 gram kuru süt eklemeniz gerektiğidir. Süt tozu kullanımı, süt tozundaki kimyasalların olumsuz etkilerini ortadan kaldırır ve ayrıca aşının etkisini daha çok güçlendirir. 

Diğer ördek hastalığı 

Ördek yavrularının yumurtadan çıktıktan sonra kaptığı en yaygın hastalıklardan birine yumurta sarısı enfeksiyonu denir. Yumurta sarısı enfeksiyonu, civcivlerin kuluçka makinesi içinde enfekte olması veya erken beslenmesi durumunda ortaya çıkar. Aslında, civcivler kuluçkadan çıktıktan sonra 24 ila 30 saat boyunca beslenmemelidir. Çünkü yumurta sarısı henüz vücutları tarafından iyi emilmemiştir. Yumurta sarısı, civcivlerin ihtiyaç duyduğu besinleri içerir ve bu sayede civcivler bir gün boyunca beslenir. Bununla birlikte, yetiştirici ilk birkaç saat içinde ördekleri beslerse, yumurta sarısı civciv tarafından tam olarak emilmez ve vücut enfekte olur.

civcivlerin yumurta sarısı enfeksiyonunun bir başka nedeni, kuluçka makinesine kontaminasyon girmesi veya dezenfeksiyon olmamasıdır.kuluçka makinesinin iç malzemesi dezenfektan ve antibakteriyel olmalıdır. 

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ördek cinsleri ve çeşitli türleri

Pekin ördeği özellikleri ve yetiştiriciliği

Muskovi ördeğinin özellikleri